Osnova za izradu voćnih kašastih sokova je u pravilu svježe voće. Može se koristiti i voće iz kompota, sušeno ili smrznuto. Koje voće ćete upotrijebiti za sok zavisi od toga što vam je na raspolaganju i što vam odgovara. A to može biti:
- Banane (zrele i slatke)
- Jabuke
- Kruške
- Trešnje (bez koštica)
- Grožđe (bez koštica)
- Ananas
- Breskve
- Datulje
- Smokve (svježe ili sušene)
- Bobičasto voće - Borovnice, Ribizle, Kupine, Maline, Jagode, ... svježe ili smrznuto
- Marelice
- Naranča
- Limun
- Grejp
- Šljive
- Kivi
- Kiwano
- Papaya
- Mango
- Dinje
- Lubenica
Od tekućina koje se dodaju u voćni mix za sok mogu se koristiti:
- obična voda
- negazirana mineralna voda
- sok od naranče ili neki drugi voćni nektar
- kokosovo mlijeko
- mlijeko
- sojino mlijeko
- jogurt
- sladoled
- zeleni čaj ...
Ostali dodaci koje možete kombinirati sa gustim voćnim sokovima koriste se radi pojačavanja okusa i kreiranje dodatnih varijacija:
- začini - vanilija, cimet, đumbir, chili, ...
- čokoladni listići
- pšenične klice
- zobene pahuljice
- sjemenke i orašasto voće
Dodavanjem zdrobljenog leda dobit ćete odličnu osvježavajuću kombinaciju koju ponosno možete poslužiti prijateljima kao super koktel - bez alkohola naravno!