Voćni kašasti sokovi

Naravno da nakon zelenih kašastih sokova moramo spomenuti i voćne kašaste sokove. I za njih vrijedi gotovo isto kao i za zelene. Osim što su zdravi, iznimno su ukusni, a odabir varijanti je ogroman.



Osnova za izradu voćnih kašastih sokova je u pravilu svježe voće. Može se koristiti i voće iz kompota, sušeno ili smrznuto. Koje voće ćete upotrijebiti za sok zavisi od toga što vam je na raspolaganju i što vam odgovara. A to može biti:

  • Banane (zrele i slatke)
  • Jabuke
  • Kruške
  • Trešnje (bez koštica)
  • Grožđe (bez koštica)
  • Ananas
  • Breskve
  • Datulje 
  • Smokve (svježe ili sušene)
  • Bobičasto voće - Borovnice, Ribizle, Kupine, Maline, Jagode, ... svježe ili smrznuto
  • Marelice
  • Naranča
  • Limun
  • Grejp
  • Šljive
  • Kivi
  • Kiwano
  • Papaya
  • Mango
  • Dinje
  • Lubenica 

Od tekućina koje se dodaju u voćni mix za sok mogu se koristiti:
  • obična voda
  • negazirana mineralna voda
  • sok od naranče ili neki drugi voćni nektar
  • kokosovo mlijeko
  • mlijeko
  • sojino mlijeko
  • jogurt
  • sladoled
  • zeleni čaj ... 
 
Ostali dodaci koje možete kombinirati sa gustim voćnim sokovima koriste se radi pojačavanja okusa i kreiranje dodatnih varijacija:
  • začini - vanilija, cimet, đumbir, chili, ...
  • čokoladni listići
  • pšenične klice
  • zobene pahuljice
  • sjemenke i orašasto voće

Dodavanjem zdrobljenog leda dobit ćete odličnu osvježavajuću kombinaciju koju ponosno možete poslužiti prijateljima kao super koktel - bez alkohola naravno!